De Ohlalala's

OHLALALA TEAM

Welk Belgisch lied hoor jij?

Voor elk moment in het leven is er een Belgisch lied. Hoe groot of hoe klein het moment ook is. Het kan gaan om een scharniermoment zoals een huwelijk, een geboorte of bij ziekte of om alledaagse dagdagelijkse momenten zoals in de file staan, een verjaardag vieren of met vrienden sporten. Want muziek ontlaadt en laadt op. 

Na zes maanden hard labeur, kondigen Koen, Ron en Lore met trots een nieuw online platform voor de Belgische muziek aan: Ohlalala. Met een knipoog naar Arno, de godfather van de Belgische muziek. De dag dat het zonlicht niet meer scheen... In volle lock-down, op het moment dat onze geliefde concertzalen de deuren moesten sluiten en de Belgische artiesten in een zomerslaap gingen, zag Ohlalala het levenslicht. Een muzikale verhalende Synrise!

"Er is meer muziek. Muziek is overal, onderweg, thuis, op school, werk, events, ... dus wil ik ook meer ... meer liefde voor muziek, want muziek zit vanbinnen, ohlalala c’est magnifique, c’est formidable, muziek is als een steentje in mijn schoen aan het strand van Oostende of in Blankenberge, het doet je wandelen over water, brengt je uit control control control ... muziek is meer dan muziek, het is leven ... " (Koen Bauters, video & pictures) 

"Muziek doet iets met me. Muziek doet me dansen, op de zotste momenten. Muziek troost me als ik triestig ben, maakt me vrij als ik vastzit, zorgt voor verbinding als ik me eenzaam voel. Muziek geeft mijn emoties een stem, een taal, een vorm, zodat ze herkend en gedeeld kunnen worden. Bij elk groot en klein moment in mijn leven hoort muziek. Als mental dj draag ik dan ook graag bij aan de schoonste soundtrack: die van jouw leven." (Lore Abrahams, mental DJ) 

"Nieuwe artiesten geven een frisse kijk op muziek en de wereld. We bieden een plek voor hen waar andere media niet altijd de tijd of ruimte voor hebben. Dit zal op langere termijn een extra positief elan geven aan muziek van eigen bodem." (Ron Reuman, graphical drummer) 

Onze missie

Voor elk moment in het leven is er een Belgisch lied. Ohlalala brengt Belgische muziek en de unieke verhalen erachter. Ohlalala werpt een blik op muziek in het leven en het leven in muziek. Online, in een magazine of via live sofa-babbelconcerten. Want muziek ontlaadt en laadt op.

Muziek geeft energie en kan ons overvallen. We grijpen terug naar muziek op scharniermomenten in ons leven, maar ook dagelijks tijdens het sporten, koken, werken, rijden, bij vrienden... Ohlalala verbindt die grote en kleine momenten in het leven samen met onze grote en kleine emoties. 

Ohlalala wil dus veel méér zijn dan een muziekgids. Via een trimestrieel magazine, voorstellingen, boeken, lezingen… kijken we door de bril van muziekmakers of -liefhebbers naar o.a. nieuws, lifestyle, cultuur, toerisme, sport. We brengen zowel het persoonlijke verhaal van de Belgische artiest, superfan, producer, songwriter als de verhalen achter de schermen op concerten, repetities, festivals, of in de studio. Maar Ohlalala vrolijkt jou ook op met het perfecte muzieklijstje voor jouw humeur en neemt jou mee op consultatie bij de muziekdokter. 

We bouwen een community met muziekliefhebbers te land, ter zee en in de lucht. We laten de schat van de Belgische muziekcultuur zien, voelen en proeven. Zeker nu. Ohlalala belicht Belgische muziek op een frisse toon en bedient de muziekliefhebber die op zoek is naar meer én anders. We laten gepassioneerde muziekliefhebbers aan het woord, maar prikkelen de lezer ook om nieuwe muziek te leren kennen. Vanuit die trots willen we ook jonge ontluikende artiesten een podium geven. Samen beleven we de Belgische muziek in het hier en nu met de blik op de toekomst. 

Meer dan ooit, in tijden waarin onze sociale beweegruimte beperkt is en onze communicatiekanalen anders functioneren, kan muziek een verbindende rol tussen mensen spelen. Ohlalala wil graag een medium zijn van positiviteit en verbinding. Over muzikale en sociale grenzen heen. Belgische muziek als baken in het leven van iedereen. 

Wil jij ook meegenomen worden op deze muzikale ontdekkingstocht, toegang krijgen tot interactieve livestreams en andere gelijkgestemde zielen ontmoeten? Word vandaag dan nog lid van Ohlalala. 

Hoewel wij met de grootste zorg besteden aan de inhoud van de website, kunnen er steeds fouten opduiken. De content op deze website is eigendom van Ohlalala vzw of van onze contentleveranciers. De berichten mogen niet noodzakelijk zomaar overgenomen worden, ook niet met bronvermelding. De eigendom van het copyright ligt bij de eigenaar van het materiaal. Overtreding op de auteursrechten kan leiden tot een schadevergoeding. Bezoekers die zelf content aanleveren geven toestemming voor het gebruik van teksten en of foto's op Ohlalala.be. Een bezoeker levert onder geen beding teksten aan die niet zelf geschreven zijn. Idem dito voor foto's. Indien de auteur van het oorspronkelijke bericht of foto bij ons aanklopt, zal de klacht doorgestuurd worden aan de contentleverancier.