Concerten

Jef Neve

Sofa-babbelconcerten

Tijdens de Ohlalala sofa-babbelconcerten nodigt een Belgische topmuzikant een Belgische artiest uit op de sofa. Samen spelen ze hun lievelingssongs en die van het publiek én nemen ze jou mee langs de soundtrack van hun leven tijdens een intieme babbel. In deze reeks prachtige muzikale ontmoetingen tussen twee mensen met een groot hart voor muziek gidst Ohlalala je maandelijks doorheen het zeer rijke en diverse Belgische muzieklandschap.

Verwacht je aan een unieke ontdekkingstocht door genres heen gaande van pop & rock, jazz & blues, metal, dance tot Belgische kleinkunst.

Kalender

Ontdek waar en wanneer je onze volgende sofa-babbelconcerten vindt. Koop de tickets aan via onze webshop of via de concertzaal waar het concert plaatsvindt.

- kalender onder voorbehoud - 

Ben je al Ohlalala-abonnee?

Dan ontvang je € 5 korting op alle sofababbelconcerten in onze webshop!

HERBELEEF ONZE VORIGE SOFA-BABBELCONCERTEN

SOFABABBEL-CONCERT MET STEF KAMIL CARLENS

SOFABABBEL-CONCERT MET FRANK VANDER LINDEN

SOFABABBEL-CONCERT MET DOUGLAS FIRS EN MESKEREM MEES

30 mei 2021. De Kruitfabriek ligt er zonovergoten bij en als muzikale cocktail worden Meskerem Mees en Douglas Firs geserveerd. Een meer dan ideale zondag,  quoi! Dit is het  idee van een sofa-babbelconcert:  een muzikant babbelt en speelt muziek met een collega-muzikant. Dit is  een eenvoudige combinatie die ontegensprekelijk moet leiden tot een leuke  en ongedwongen sfeer!

'Hey Joe', het debuut van Meskerem en onmiddellijk een dijk van een hit,  kreeg op deze zonnige zondagochtend  met Gertjan een pracht van een tweede stem. Wel op de achtergrond ondersteund door enkele kikkers en vogels  maar uniek en intiem. Rust ... dat in elk geval. En mooi ook, hoe het kader de song tot leven bracht, daar waar die eigenlijk thuishoort: dicht bij ons.

Beiden waren  zo blij om eindelijk het publiek terug te zien! Te veel livestreams! "Absoluut!" zeiden ze.  Muziek is gemaakt om samen te beleven, het gemis werd hier en nu dus goedgemaakt. Het heimwee naar concerten en livepubliek werd opgeborgen en een zalig gevoel van twee gitaren en twee  stemmen kwam in de plaats. Toen Randy Newmans 'Louisiana' werd ingezet kwam daar ook nog een Wurlitzer-piano bovenop. Allebei fan,  en dus brachten ze een mooi en ingetogen eerbetoon aan de Amerikaanse songwriter.

Daarna volgde  de vraag of Meskerem uit een muzikale thuis kwam? " Een beetje via de platenkast van papa, oud en veilig, maar het was toch vooral: helemaal alleen muziek maken. " vertelde ze. "Kijk wat ik gedaan heb!"  Het antwoord hierop was voor haar dan ook bepaald ontnuchterend: "Mooi!"  En dat was het dan, ten huize Meskerem.

Gertjan kreeg thuis dan weer  de opmerking: "Is een la- mineur daar niet beter op zijn plaats?” Ook heel vervelend!  Het gesprek eindigde met een bloedmooie song van Jeffrey Lewis, eentje uit de soundtrack van de jeugd van Meskerem.

Muzikanten zo dichtbij ... dat was ook al veel te  lang geleden! Maar dit concert ademde een sfeer van weerzien met  al deze  verschillende versies. Ook Coldplay’s  'Don’t Panic', helemaal uitgepuurd en opnieuw  met een samenzang die enkel met 'wauw!' kan omschreven worden. Of Meskerem zich  ooit heruitgevonden ziet als stadionartiest? Niet dus, voorlopig  is het goed zo, samen met haar jeugdvriendin als celliste. "Volk genoeg,  want de plaatsen in de auto van mijn mama zijn nu eenmaal beperkt." lacht ze.

Eindigen deden ze alle twee  met nieuw werk. In avant-première kregen we ' Astronaut' van Meskerem als aperitief. Daarna zong Gertjan 'Better Times Are Hard To Find' uit het album dat er zit aan te komen in augustus 2021. Nochtans waren we met zijn allen, die ochtend daar in  De Kruitfabriek,  aardig op weg naar mooiere muzikale tijden!

Ben jij ook gepassioneerd door muziek, heb je een vlotte pen én heb je zin om ook een recensie te schrijven? Stuur dan een mail naar info@ohlalala.be